Европейският парламент одобри газа и ядрената енергетика като източници на зелена

...
Европейският парламент одобри газа и ядрената енергетика като източници на зелена
Коментари Харесай

Андрей Новаков пред Novini.bg: ЕП реши днес да одобри ядрената енергетика и газа за източници на зелена енрегия

Европейският парламент утвърди газа и нуклеарната енергетика като източници на зелена сила. Призна ги за различни горива на тези, които отделят нездравословни излъчвания. Това е предложение, което би спомогнало на частните вложения в тези два съответни бранша, тъй като сега имаме повишение на потреблението на електричество и дефицит на източници. Европарламентът сподели, че нуклеарната енергетика и газа се класифицират като зелени източници на сила. 

Това сподели пред кореспондент на в Брюксел българският евродепутат от във връзка решението на европарламента да не възрази против включването на газа и нуклеарните действия като екологично устойчиви стопански действия. 

" Допускам, че огромна част от българските евродепутати сме глсували нуклеарната енергетика да бъде приета за зелена, тъй като в България имаме АЕЦ, която към момента действа. Аз също по този начин смятам, че построяването на спомагателни блокове е положително решение. И все още има доста прецизни процедури, които уреждат това по какъв начин се експлоатира нуклеарната енергетика и не мисля, че това гласоподаване ще промени по някакъв метод тези правила. Те са извънредно строги и работят. Има ужасни произшествия в предишното и те не би трябвало да се повтарят, само че това не значи, че би трябвало да се отхвърляме от една работеща технология без да имаме опция. В противоположен случай би трябвало да се върнем към язденето на коне и греенето на огън ", добави той. 

" Не бих споделил, че войната в Украйна беше катализатор за това гласоподаване. Да, тематиката беше обвързана, само че съгласно мен погрешно. Аз не мисля, че енергийната сигурност на една или друга страна може да се обвърже с войната в Украйна. За страдание не знам дали влошените дипломатически връзки с Русия няма да повлияят върху доставките на нуклеарно гориво. На това би трябвало да отговори министърът на енергетиката. Това е сериозна инфраструктура за България, която би трябвало да бъде подсигурена с задоволително гориво ", приключи. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР